ELY-keskuksen koronarahoitus auttoi yrityksiä selviytymään koronakriisissä

Koronaviruspandemian rajoitustoimet pakottivat pienen ja juuri aloittaneen Bertills & Jungin viestintäyrityksen toiminnan ylösalaisin. Yritys työllistää viisi henkilöä ja monet yrityksen asiakkaista ovat pieniä ja saaneet vakavasti kärsiä COVID-19 viruksen leviämisen hidastustoimista. Yrityksen omistajat Anna Bertills ja Linn Jung huomasivat, että ELY-keskukset myöntävät koronarahoitusta eli yrityksen kehittämisavustusta koronavirusepidemian aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä kärsiville yrityksille. Tuen avulla yrityksen oli mahdollista laatia uusi kehittämissuunnitelma ja siten välttyä myös työntekijöiden lomautuksilta. Yritys päätti mukauttaa toimintaansa vallitsevien olosuhteiden mukaisesti uusien suunnitelmien avulla.

Pyrimme aktiivisesti kehittämään liiketoimintaamme analysoiden vahvasti ympäröivää, ja tämän perusteella haimme tukea ELY-keskukselta, Bertills sanoo

Kehittämisavustus mahdollistaa uusia investointeja ja työskentelytapoja

ELY-keskus myönsi Bertills & Jungille kehittämisavustusta ja tuki mahdollisti yritykselle uusia viestinnällisiä työskentelytapoja. Yrityksen oli nyt mahdollista investoida enemmän koulutuksiin, jotka ovat kustannustehokkaampia heidän asiakkailleen. Yritys kehittää nyt omaa toimintaansa aloittamalla uusia projekteja ja pyrkien hyödyntämään muuttuvaa kuluttajakäyttäytymistä. Projekteissa luodaan uusia tuotteita, testataan pilotteja ja huomioidaan laajemmin yksityishenkilöitä, yritysasiakkaiden rinnalla.

Olemme erittäin kiitollisia ELY-keskuksen tarjoamasta mahdollisuudesta. Nyt meidän ei tarvitse lomauttaa henkilöstöä, vaan tuki antaa mahdollisuuden rakentaa jotain uutta ja mahdollistaa työntekijöiden työllistämisen  – teemme kaikkemme hyödyntääksemme tilaisuuden parhaalla mahdollisella tavalla, Bertills kiittää.

Matkailualalla suunnitelmat kohti tulevaa

Matkailualan yritys Lindell Travel haki Pohjanmaan ELY-keskukselta koronarahoitusta, kun kaikki myynti katosi maaliskuun puolivälissä, vain viidessä päivässä. Samalla kaikki matkat ja ajaminen loppuivat. Tällä hetkellä yrityksen kalenterissa kesäkuukaudetkin ovat tyhjillään. Tuloja ei yritykselle tule ollenkaan, mutta kustannuksia sen sijaan on sekä palkoista, vuokrista, vakuutus- ja pankkimaksuista. Yrittäjä Greger Lindell kertookin, että saatu tuki tuli käytettyä pääosin palkkoihin ja vuokraan.

ELY-keskuksen henkilökunnalta saimme erittäin hyvää henkilökohtaista apua tuen hakemisessa, Lindell kertoo.

Lindell Travel mukauttaa nyt matkavalikoimaa sen mukaan, mikä pitäisi olla mahdollista koronarajoitukset huomioiden tulevana syksynä ja talvena. Samalla yritys suunnittele, varaa matkoja ja ohjelmia vuodelle 2021, ottaen kuitenkin huomioon lentojen epävarmuuden ja asiakkaiden omat toiveet palveluista.

Odotamme, että yli 70-vuotiaat alkavat taas liikkua tavalliseen tapaan. He ovat tärkeitä liiketoiminnallemme, Lindell sanoo.

Kommentointi on suljettu.

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: