NTM-centralens coronafinansiering hjälpte företag att klara coronakrisen

Restriktionerna till följd av coronaviruspandemin ställde allt upp ner för det lilla och rätt nystartade kommunikationsbolaget  Bertills & Jung. Företaget sysselsätter fem personer och många av företagets kunder är små företag som också drabbats hårt av åtgärderna för att bromsa upp spridningen av COVID-19. Företagets ägare Anna Bertills och Linn Jung såg att NTM-centralerna beviljar coronafinansiering, dvs. utvecklingsunderstöd till företag som drabbats av störningar på marknaden och i produktionen på grund av coronavirusepidemin. Med hjälp av stödet kunde företaget ta fram en ny utvecklingsplan och på så sätt även undvika permitteringar. Företaget beslöt att anpassa sin verksamhet enligt rådande omständigheter via nya planer.

Vi ville aktivt utveckla vår affärsverksamhet utgående från en ordentlig omvärldsanalys. Med det som grund ansökte vi om stöd hos NTM-centralen, säger Bertills.

Utvecklingsunderstödet möjliggör nya investeringar och arbetssätt

NTM-centralen beviljade Bertills & Jung ett utvecklingsunderstöd som gjorde det möjligt för företaget att arbeta med kommunikation på nya sätt. Företaget kunde investera mer i utbildningar som är kostnadseffektivare för deras kunder. Företaget utvecklar nu sin egen verksamhet genom att starta nya projekt och försöker styra verksamheten enligt det förändrade konsumentbeteendet. I projekten skapar de nya produkter, testar piloter och vänder sig i ökad omfattning till individer vid sidan om företagskunder.

Vi är oerhört tacksamma över den möjlighet som NTM-centralen gett oss. Nu behöver vi inte permittera personalen, utan stödet ger oss en möjlighet att bygga nytt och sysselsätta anställda – vi gör allt vi kan för att förvalta möjligheten väl, säger Bertills.

Resebyrå gör planer för framtiden

Resebyrån Lindell Travel ansökte om coronafinansiering hos NTM-centralen i Österbotten, då all försäljning försvann på bara fem dagar i mitten av mars. Alla resor och körningar upphörde samtidigt. För närvarande står också sommarmånaderna tomma i företagets kalender. Företaget får inga inkomster alls, men har däremot kostnader för både löner, hyror, försäkringspremier och bankavgifter. Företagaren Greger Lindell berättar att stödet som de fick användes i huvudsak till löner och hyror.

Vi fick mycket bra personlig hjälp av NTM-centralens personal när vi ansökte om stödet, berättar Lindell.

Lindell Travel anpassar nu utbudet av resor enligt vad som inom ramen för coronarestriktionerna borde vara möjligt under hösten och vintern. Samtidigt gör företaget planer och bokningar av resor och program för år 2021, med beaktande av osäkerheten med flyg och de idéer som de får från sina kunder.

Vi väntar på att de som är över 70 år ska få börja röra på sig på normalt sätt igen. De är viktiga för vår verksamhet, säger Lindell.

Kommentointi on suljettu.

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: