Oppia ikä – ja koko elämä – kaikki

Voi miten mahtavaa onkaan saada oppia uutta! Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän nautin oppimisesta ja oman osaamiseni kehittämisestä. Näen oppimisen mahdollisuutena, positiivisena haasteena, omana valintana kehittää itseäni ja osaamistani. Itse kuulun siihen ihmisryhmään, joka voisi kuvitella tekevänsä töitä hyvin monenlaisella alalla, maailma on täynnä kiinnostavia vaihtoehtoja! Valitettavasti ihan kaikkia aloja ei ole aikaa ja mahdollisuutta opiskella, mutta onneksi monenlaisia taitoja pystyy hyödyntämään työelämässä – ja osaamista voi kehittää pitkin ikää, koko elämän ajan.

Työelämä muuttuu ja maailma muuttuu. Globalisaatio, teknologinen muutos ja väestön ikärakenteen muutos ovat tässä keskeisiä tekijöitä. Uusia aloja syntyy ja vanhoja poistuu. Enää ei riitä, että suoritetaan yksi tutkinto ja porhalletaan sillä tietotaidolla läpi työelämän. Työelämä vaatii jatkuvaa oppimista, jatkuvaa kehittymistä, jatkuvaa uteliaisuutta uutta kohtaan.

Uuden oppimisessa ei ole kyse ainoastaan tutkintojen suorittamisesta, vaan monenlaisesta oppimisesta. Tarvitaan tutkinto-osaamista, mutta myös muu, lyhytkestoisempi oppiminen on merkittävässä asemassa. Erilaiset taidot hyödyttävät työtöntä työnhakijaa, mutta myös työelämässä olevaa. Henkilön, joka tekee yhdessä ja samassa työpaikassa koko elämänsä mittaisen työuran, samalla työnimikkeellä, on myös tärkeää kehittää osaamistaan ja kehittyä kehityksen mukana.

Jatkuvan oppimisen palvelujärjestelmää uudistetaan parlamentaarisesti osana pääministeri Marinin hallitusohjelmaa. Toteutusta jatketaan yli nykyisen hallituskauden. Uudistuksessa keskeistä on työikäisten osaaminen. Panostetaan työ- ja elämäntilanteeseen sopivaan koulutustarjontaan. Ennakointia ja ohjausta vahvistetaan. Etuuksia tarkastellaan ja kehitetään, jotta yhä useammalla olisi mahdollisuus oman osaamisensa kehittämiseen myös taloudellisesti. Aliedustetut ryhmät ja työelämän tarpeet huomioidaan.

Meillä Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella, aivan kuten ympäri Suomea, yhteistyö on tärkeää jatkuvan oppimisen tavoitteiden saavuttamiseksi. Meillä on alueella loistavia oppilaitoksia, joissa parhaillaan työstetään jatkuvan oppimisen mukaista koulutustarjontaa, ja meillä on muun muassa työvoimakoulutuksena tarjolla on runsas valikoima erilaisia kursseja työttömille työnhakijoille. Lisäksi tarjolla on yrityslähtöistä koulutusta: RekryKoulutusta, joka räätälöidään työnantajan toiveiden mukaan uuden osaavan työvoiman saamiseksi, ja nykyiselle henkilöstölle suunnattua TäsmäKoulutusta. Yhteistyötä tehdään oppilaitosten, TE-palveluiden ja yritysten lisäksi eri palveluntuottajien, kunnallisten toimijoiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Yhdessä ennakoimme tulevaisuuden tarpeita ja niihin liittyvän osaamisen kehittämistä. Vaasaan kaavailtu Johnson Mattheyn akkumateriaalitehdas toimii myös hyvänä esimerkkinä eri toimijoiden välisestä erinomaisesta yhteistyöstä osaamistarpeiden arvioinnissa ja ennakoinnissa.

Omassa oppimisessani keskeisenä asiana on motivaatio. Ei ole pakko, vaan saan. On mahdollisuuksia!
Valtavasti mahdollisuuksia. On niin paljon opittavaa, koko elämän ajaksi.

Anne-Mari Ikola
Erikoissuunnittelija / Jatkuvan oppimisen koordinaattori
Pohjanmaan ELY-keskus

Kommentointi on suljettu.

Website Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: