Talent Coastline – kehittyvä ja vahvistuva alueellinen ekosysteemi

Kesää on vielä jäljellä, mutta osa on jo täydessä työn humussa ja syyskauden koitokset ajatuksissa. Nyt onkin oiva aika ilmoittaa, että henkilöstömuutosten myötä tulen vastaamaan elokuusta 2022 alkaen Talent Coastline ekosysteemin kehittämisestä ja alueellisesta vahvistamisesta muiden työtehtävieni ohessa.

Yrityspuolella saatan olla vielä joillekin tuntematon, mutta olen ollut alusta asti mukana Talent Coastline ekosysteemin päivittäisessä toiminnassa. Tähän asti olen pitäytynyt enimmäkseen pitovoiman puolella keskittyen kotoutumista ja asettautumista tukevien toimenpiteiden alueelliseen vahvistamiseen. ELY-keskuksessa olen työskennellyt vuodesta 2015.

Haluankin jakaa lyhyen katsauksen Talent Coastline ekosysteemiin, sillä nykyinen toimintaympäristömme ei ole enää samanlainen kuin silloin kun ekosysteemi perustettiin vuonna 2019.

Alueellista ekosysteemiä lähdettiin perustamaan Pohjanmaan ELY-keskusjohtoisesti kansainvälisten osaajien potentiaalin tunnistamiseksi, kansainvälisten rekrytointien edistämiseksi ja monimuotoisten työyhteisöjen tukemiseksi. Olemassa olevia resursseja lähdettiin kohdentamaan tarvelähtöisesti alueen elinvoiman edistämiseksi ja yritysten kasvun mahdollistamiseksi. Taustalla oli saamamme lukuisat yritysten yhteydenotot ja tilastollisesti osoitetut viitteet siitä, että työvoimapula lukuisilla eri toimialoilla Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa on todellista arkea.

Useat alueen toimijat lähtivät mukaan ekosysteemiin aina korkeakouluista kehitysyhtiöihin ja Kauppakamarista alueen kuntiin. Pohjanmaan TE-toimistoon perustettiin myös ensimmäinen
kv-rekrytiimi. Vakavan asian äärellä haimme ratkaisuja yhteishengellä ja kumppanuudella – siitähän alueemme on tunnettu, vahvasta yhteistyöstä yhteisen asian äärellä. Vaikka alueella on kunnioitettavasti pitkänlinjan osaamista maahanmuutosta, olimme kuitenkin monessa kohtaa uuden asian äärellä. Käsillä oleva tilanne kosketti erityisesti pk-yrityksiä ja tiettyjä julkisen sektorin tehtäviä. Kuten tiedätte, emme olleet osaajatarpeinemme yksin. Paitsi että tekijöistä oli pulaa lähes jokaisella alueella Suomessa, oli kyseessä myös globaali kilpailu. Meidän olikin paneuduttava entistä vahvemmin veto- ja pitovoiman saloihin ja erottauduttava massasta. 

Syntyi alueellinen ekosysteemi: Talent Coastline, Recruit & Retain.

Ekosysteemi on vahvistunut vuosi vuodelta sekä työnantajille että kansainvälisille osaajille annettavin palveluin kuin myös toimintaan kohdennettavin henkilöstöresurssein. Toiminnan kasvun mahdollisti erityisesti se, kun poikkihallinnollisesti työstetty valtakunnallinen Talent Boost -toimenpideohjelma löi läpi. Hankkeita ja myös vakiintuneita toimenpiteitä onkin tällä hetkellä alueellamme lukuisia, eli lähtökohdat vaikuttaville toimille ovat tänä päivänä erinomaiset. Sanoista on siirrytty konkreettisiin tekoihin.

Talent coastline -ekosysteemi on toimija- ja yrityskentän yhteisen työn tulos. Ekosysteemi on vapaaehtoisen yhteistyön ja kumppanuuden muoto, jonka sateenvarjon alaisuudessa laajasti alueen eri toimijat kehittävät Talent Boost-toimia Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Toimimme kansainvälisten rekrytointien, kansainvälistyvien työyhteisöjen ja monikulttuuristuvien kuntien tukemiseksi ja edistämiseksi, jotta alueemme ja yritykset säilyvät elinvoimaisina nyt ja tulevaisuudessa.

Kiitos, kun olet osa Talent Coastlinea.

Emine Ehrström
Kotouttamispäällikkö
Pohjanmaan ELY-keskus
www.talentcoastline.fi

Kommentointi on suljettu.

Website Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: