Ohjelmakauden Onnistujat: Vauhtia kasvuun vihreillä investoinneilla

Kasvu on Korv-Görans Kebab Oy:n toimitusjohtaja Gustav Granholmille tuttu sana. Vuonna 1988 perustetusta pienestä kebabfirmasta on vuosien saatossa kasvanut kymmenien miljoonien eurojen liikevaihtoa pyörittävä lihatalo. Yritys tuottaa pakastettuja lihatuotteita teollisuuden, hotelli-, ja ravintola-alan sekä vähittäiskaupan tarpeisiin. Yrityksen liikevaihdosta noin 10 % menee vientiin Ruotsiin ja Viroon.

– Vuodesta 2014 lähtien meillä on ollut lähes jatkuvasti 20 prosentin kasvu aina vuoteen 2020 asti. Vuonna 2021 yritys kasvoi 30 % ja vuonna 2022 44 %. Vuonna 2022 liikevaihtomme tulee olemaan lähes 25 miljoonaa euroa, kertoo Korv-Görans Kebab Oy:n toimitusjohtaja Gustav Granholm.

Energiatehokkuus toiminnan keskiössä

Yrityksen kasvu on saatu vauhtiin useilla investoinneilla, joihin on saatu tukea EU:n maaseuturahastosta. Suurimmat investoinnit liittyvät yrityksen vuonna 2019 valmistuneisiin tuotantotiloihin, jotka takaavat yritykselle mahdollisuuden moderniin ja resurssitehokkaaseen tuotantoon nykyisissä volyymeissa.

– Investoinnit ovat auttaneet meitä kasvamaan siten, että olemme voineet tuottaa suuremmalla volyymillä, ja olemme voineet kilpailla markkinoilla paremmin, ja olemme voineet tehostaa tuotantoamme. Lisäksi olemme ajan saatossa pystyneet palkkaamaan lisää työvoimaa tuotantoon, kertoo yrityksen varatoimitusjohtaja Evert Granholm.

Uudessa tehtaassa on panostettu erityisesti vihreisiin toimintatapoihin. Tiloista on tehty niin kustannus- ja energiatehokkaat, kuin mahdollista. Tuotantoon tai tilojen lämmittämiseen ei käytetä fossiilisia polttoaineita. Lämmittämiseen käytetään hukkalämpöä, joka syntyy kylmien tilojen jäähdyttämisen yhteydessä.

Toimitusjohtaja Gustav Granholm (oikealla) ja varatoimitusjohtaja Evert Granholm

Investoinneilla työllisyyttä ja hyvinvointia

Samaan aikaan on panostettu koneisiin ja laitteisiin, minkä myötä yritys on saanut karsittua ns. yksitoikkoisia työtehtäviä. Lisäksi uuden kaluston myötä työ on ergonomisempaa kuin aiemmin.

– Olemme investoineet kokonaan automatisoituun pakkauslinjaan, joka tarkoittaa, että tuotteemme kulkevat erilaisten koneiden läpi aina reseptin valmistamisesta kuormalavalle asti siten, ettei kenenkään tarvitse koskea niihin, Evert kuvailee. 

Vaikka yksitoikkoiset työtehtävät ovat vähentyneet, investointien ansiosta yritys on pystynyt luomaan merkittävän määrän uusia työpaikkoja alueelle. Työntekijämäärä on vuosien saatossa kasvanut 14 vakituisesta työntekijästä 65:een ja ei-vakituinen työvoima mukaan luettuna lähes sataan. Työpaikoilla on merkittävä rooli maaseudun elinvoimaisena pitämisessä.

– Verotuloilla luodaan lisäarvoa koko kunnalle, kouluille, sairaanhoitoon ja niin edelleen, Gustav Granholm muistuttaa.

ELY-keskus palkitsee yhdessä alueen Leader -ryhmien kanssa maaseuturahaston kuluneen ohjelmakauden vaikuttavimpia kehittämis- ja yrityshankkeita. Tarkoitus on kiittää hankkeiden toteuttajia hyvästä työstä maaseutuohjelman tavoitteiden eteen sekä levittää inspiraatiota tulevalle rahoituskaudelle.

Korv-Görans Kebab on ehdolla Ohjelmakauden Jäänmurtaja -sarjassa. Ohjelmakauden Jäänmurtajaksi palkitaan hanke tai yritys, jolla on ollut merkittävää vaikutusta elinkeinoihin, aluetalouteen tai työllisyyteen. Voittaja palkitaan Ohjelmakauden Onnistujat -tapahtumassa 11.2.2023.

Kommentointi on suljettu.

Website Powered by WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: