Dalbo Must engagerar hela familjen

En bit utanför Nykarleby badar byn Soklot i vårsolen. I den lugna landsbygdsidyllen vilar det lilla musteriet Dalbo Must. På våren är det snyggt och tyst i musteriet. På hösten då äppelsäsongen börjar vaknar musteriet till liv. Dalbo Must grundades av Janet Backman och Charlotta Sundqvist med familjer år 2013. Musteriet är ett familjeföretag som… Continue Reading →

Dalbo Must mehustaa koko perheen voimin

Soklotin kylä hieman Uudenkaarlepyyn ulkopuolella kylpee kevätauringossa. Maaseudun rauhallisessa idyllissä sijaitsee pieni mehustamo nimeltään Dalbo Must. Keväällä mehustamon tiloissa on siistiä ja hiljaista. Todelliseen eloon mehustamo herää aina syksyisin omenakauden alkaessa. Dalbo Mustin perustivat Janet Backman ja Charlotta Sundqvist perheineen vuonna 2013. Mehustamo on perheyritys, joka yhdistää kahta sukupolvea, sillä Janet ja Charlotta ovat äiti… Continue Reading →

Energi av biogas

Det kryllar av bilar och människor kring Klemola gård i Ullava, som på ett stort idrottsevenemang. Det är öppet hus på Klemola gård. Från såväl Ullava som längre ifrån har besökare anlänt för att förundra sig över gårdens splitternya biogasanläggning. Klemola gård är väldigt stor för att vara en mjölkgård. Gården producerar sammanlagt 3,6 miljoner… Continue Reading →

Poweria biokaasusta

Ullavalaisen Klemolan tilan liepeillä parveilee autoja ja ihmisiä. Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Tänään Klemoloilla on avoimen ovien päivä. Väkeä on saapunut paikalle niin Ullavalta kuin kauempaakin ihmettelemään tilan tuliterää biokaasulaitosta. Klemolan tila on maitotilaksi valtava. Tila tuottaa yhteensä 3,6 miljoonaa maitolitraa vuodessa. Se on kehittänyt toimintaansa vuosien varrella aktiivisesti, minkä seurauksena 580 naudan tila… Continue Reading →

I framtiden arbetar vi flexibelt och multilokalt

Våren 2020 förändrades världsläget och det tillsammans med den exceptionella tid som följde efter det ledde snabbt till en stor omvälvning i det finländska arbetslivet.  I dessa undantagstider blev många arbetsgivare tvungna att helt tänka om när det gäller var, när och hur arbete utförs. Denna vår, ca två år efter att pandemin bröt ut,… Continue Reading →

Tulevaisuuden työ näyttää joustavalta ja monipaikkaiselta

Keväällä 2020 muuttunut maailmantilanne ja siitä seurannut poikkeusaika vei suomalaisen työelämän nopealla aikataululla suuren murroksen äärelle.  Poikkeusaikana moni työnantaja joutui pohtimaan kokonaan uusiksi sen missä, milloin ja miten työtä tehdään. Tänä keväänä, noin kaksi vuotta pandemian puhkeamisen jälkeen, monessa työpaikassa pohditaan, millaiseen ”uuteen normaaliin” työpaikoilla palataan. Varmaa lienee, ettei vanhaan työkulttuuriin ole paluuta – ainakaan… Continue Reading →